Welkom 9 puppie's

17 februari 2019

Isolde is bevallen van 9 puppy's waarvan 2 reuen en 7 teven! Isolde doet het super en is heel blij met al haar kinders. Ik ben heel trots op haar ze is zo een lieve moeder met wederom zo een groot nest, het is heerlijk om haar zo te zien genieten.


Isolde is drachtig

16 januari 2019

Uit de combinatie Isolde- Berber X Hoppe Beau fan't Peelhiem NHSB 3023629 verwachten wij half februari een prachtig nest. Het zal het laatste nest van Isolde zijn, we kijken er naar uit om nieuwe werkhonden op de wereld te mogen verwelkomen.Beyond Dreams - Doutzen op Workingtest

11 oktober 2018

Beyond Dreams- Doutzen heeft onlangs mee gedaan aan de 2e Working Test voor Krullen & Friezen. 

Ik ben erg trots op dit nu al goede team ze zijn geëindigd op een 5e plaats een hele prestatie voor een Stabijhoun van maar 1,5 jaar oud!

 

 
Invictus Star - Uniek behaald ORWEJA Zweetwerkproef

1 september 2018

Weer hartstikke leuk nieuws van Uniek (Invictus Star) en zijn baasje. Ze hebben mee gedaan aan het orweja F spoor(500 meter zweet spoor) ondanks dat ze 1 terugroep hadden hebben ze het onherbergzame gebied doorkruist en het stuk gevonden.Van de acht honden zijn er maar twee honden die bij het eindstuk zijn beland. Knap werk van Uniek!

 

 Beyond Magic HD uitslag

4 juli 2018

Goed nieuws ontvangen van de RVB, Foekie - Beyond Magic heeft een HD - A beoordeling! Weer een stapje in de ''goede'' richting.

 

 


Isolde gehuldigd door de NVSW

20 juni 2018

Afgelopen zaterdag is Isolde gehuldigd tijdens de ALV van de NVSW (Nederlandse Vereniging voor Stabij en Wetterhoun) voor het behalen van het (KJV ) SJP A- Diploma. We mochten uit handen van Dick Greve een persoonlijke rozet en een bos bloemen ontvangen. Hartelijk dank! Ik hoop dat er in de toekomst nog velen Stabij's zullen volgen!

 

 


Isolde krijgt eervolle vermelding van de Raad van Beheer

14 juni 2018

In het onlangs gepubliceerde  jaaroverzicht in boekvorm van de RVB - Raad van Beheer is een eervolle vermelding van maar liefst 1 pagina met foto gepubliceerd over Isolde - Berber. Zo fijn dat er waardering is binnen de RVB voor deze buitengewoon bijzondere prestatie van Isolde!

 

 Beyond Magic op de Gundogshow

27 mei 2018

Vandaag was Foekie -Beyond Magic mee naar de Gundogshow te Arnhem we waren eigenlijk te laat gearriveerd en dan nog eens hartstikke warm weer maar toch heeft ze het weer super goed gedaan en werd ze 1e in de teven Jeugdklasse!

 

 


Beyond Reünie

23 mei 2018

Tweede pinksterdag was het dan eindelijk zo ver de nakomelingen reünie van Isolde! Uniek was aanwezig en op één pup na het hele (nu net 1 jarige) Beyond nest. Jaitze en Syl de vaders van al het grut waren ook van de partij.Wat was het een fantastische dag. 

 

 

Isolde in Dogzine

Maart 2018

Vandaag zijn maar liefst vier pagina's verschenen in het Honden tijdschrift '' Dogzine'' verschenen met mijn en Isolde's verhaal hoe we tot het A-Diploma zijn gekomen.Invictus Star - Uniek in het clubblad van de NVSW

14 februari 2018

Voor het laatst verschenen clubblad van de NVSW heeft het baasje van Uniek- Invictus Star een leuk stukje geschreven over hun deelname  aan de zweetwerk proef waarbij ze de eerste plek behaalde.

 

 Isolde vermeld in Boek Nederlandse Hondenrassen

9 februari 2018

In het laatst verschenen boek uitgegeven door de Raad van Beheer ; Verrassende Nederlandse Hondenrassen auteurs Janny Offereins- Snoek en Diana Striegel- Oskam wordt Isolde en haar buitengewone prestatie ook genoemd!Zweetwerkproef voor Invictus Star - Uniek

18 december 2017

Invictus Star- Uniek heeft zo goed zijn best gedaan op zijn eerste Zweetwerkproef dat hij de eerste plaats behaalde met 90 punten! Uniek en zijn baasje zijn samen echt een geweldig team.

 

 


Diploma Puppy Jachttraining voor Beyond Dreams - Doutzen

2 oktober 2017

Doutzen - Beyond Dreams heeft vorige  haar eerste Puppy- Jachtdiploma behaald en gisteren heeft ze mee gedaan met haar eerste Workingtest! Ze heeft niet aan alle proeven deelgenomen omdat sommige voor zo een jonge hond nog wat te veel waren maar van de proeven waar ze wel aan deel heeft genomen kwamen alle apporten binnen! Al met al zijn het maar mooie eerste stappen die ze gemaakt heeft samen met haar baasje!

 

 


Beyond Magic eerste op dogshow Maastricht

1 oktober 2017

Vandaag op de Dogshow Maastricht was Foekie's - Beyond Magic- eerste show debuut ooit, ze deed het fantastisch en werd 1e (Veel Belovend) in de Teven Jongste Puppenklasse en daarna werd ze de Beste Jongste Pup! Daardoor mocht ze in de middag in de Erering tussen alle Minor Puppy winaars van alle rassen! Foekie vond het allemaal prachtig en super ze is een echte"vrije" blijerd.

 

 


Raadar van de Raad van Beheer

29 september 2017

Vandaag is de laatste RAADAR verschenen, het online magazine uitgegeven door de Raad van Beheer met daarin een leuk artikel over het behalen van Isolde's A -Diploma. Ik ben nog altijd trots op haar en blij met de publiciteit voor de jachtkwaliteiten van het ras binnen de Raad van Beheer.

 

 


In het magazine De Jachthond

11 september 2017

En ja daar staan we dan met een zelfgeschreven artikel in de laatste editie van de Jachthond! Ik ben heel erg blij met de promotie voor de ''werkende'' Stabijhoun! Jammer van de twee eindredactie foutjes over de Wetterhoun maar fijn dat er aandacht is voor het ras al werkhond!

 


Isolde in de Fryske Hounen

20 augustus 2017

Vandaag is in het clubblad van de NVSW - Nederlandse vereniging voor Stabij en Wetterhounen een zelf geschreven artikel gepubliceerd over de buitengewone en bijzondere prestatie van Isolde.Isolde behaalt A Diploma

28 juli 2017

Een droom die is uitgekomen, geschiedenis geschreven! Isolde heeft een A- Diploma! Voor het eerst na 12 jaar een Stabijhoun die een KNJV- A haalt! Ze was de enigste die de duif binnen wist te brengen en dus als enige de A gehaald heeft daarvoor ontving ze dus de eerste prijs voor de hoogste A en de Mariënwaerdt Wisselbokaal! Wat een geweldige prestatie van mijn lieve Isolde helemaal zo vlak na het nest ik ben haar zo vreselijk dankbaar voor alles wat ze me ''geeft" een hond uit duizenden.

Stabijhoun Isolde  Berber Friese stabijhoun knjv A diploma jacht
Isolde op terugkeer van de sleep Foto: A. Hoogendoorn
Stabijhoun Isolde  Berber Friese stabijhoun knjv A diploma jacht
Isolde is kampioen van de Mariënwaerdt


Isolde is bevallen van 9 puppy's

Isolde met haar net geboren nest van 9 puppen
Isolde met haar net geboren nest van 9 puppen

23 april 2017

Welkom op de wereld puppy's! Isolde heeft op zondag morgen het leven geschonken aan 7 teefjes en 2 reutjes. De bevalling voorliep voorspoedig. Isolde is helemaal idolaat van haar puppy's. Het is een prachtig nest.Isolde is drachtig

28 maart 2017

Isolde is drachtig van Karel Donder van de Trompeborgh.

Op de echo waren meerdere puppy's te zien.

We hopen rond 24 april gezonde en bovenal werklustige puppy's op de wereld te mogen verwelkomen!

 Één van de pupjes 33 dagen oud, liggend op de rug met de voorpootjes in de lucht
Één van de pupjes 33 dagen oud, liggend op de rug met de voorpootjes in de lucht
Isolde 4 weken drachtig
Isolde 4 weken drachtigInvictus ''ideaal'' op Puppy-Jachttest

De eind uitslag
De eind uitslag
Invictus Star apporteert een konijnendummy
Invictus Star apporteert een konijnendummy

29 april 2016

Invictus Star 6,5 weken oud is naar een PuppyJachtTest geweest.

De bedoeling van deze test is om te kijken naar de jacht en werk eigenschappen van een pup. Het was een leuke uitgebreide en gevarieerde test, waaronder een sleepje met een duif en 2 apportjes van voor hem vreemde voorwerpen, één vleugel en één konijn dummy.

 

Hij apporteerde alles voorbeeldig en bracht het netjes binnen bij een voor hem compleet vreemde puppytester!

 

Als eind oordeel kreeg hij ideaal, met als opmerkingen dat hij erg mensgericht is en een enorme will to please heeft!

 

Één van de puppytesters (een KJV -A trainer met jarenlange staandejachthonden ervaring) vertelde mij dat hij eigenlijk nog nooit door al die jaren heen een pup van welk ras dan ook op deze leeftijd gezien had die al zo goed en ook echt apporteerde!

 

Wat een talentje is het toch en geen schot of geluid angst echt een heerlijk vrije pup! Als fokker ben ik natuurlijk helemaal trots dat ik toch met één pup een kleine bijdrage heb kunnen leveren aan het in stand houden van de Stabijhoun als jachthond.Isolde in het nieuws

April 2016 in het clubblad van de NVSW

Deze maand is er een leuk artikel over veldwerkproeven in Zweden verschenen in het clubblad van de NVSW '' de Fryske Hounen''. Één stukje gaat expliciet over het veldwerk van Isolde waarbij ze zo opviel door haar passie en werkwil.

Het stukje is hier onder te lezen.

Artikel in het clubblad van de NVSW
Artikel in het clubblad van de NVSW

April 2016 in de Stabijhûn

Ook werden de prestaties van Isolde beschreven in het clubblad van de Zweedse Stabijhoun Vereniging de ''Stabijhûn.

 

Artikel in de Stabijhûn
Artikel in de Stabijhûn


Invictus Star is geboren

13 Maart 2016

Welkom op de wereld Invictus, een reutje geboren op een zonovergoten dag aan het begin van de middag op 13 maart.

De geboorte verliep voorspoedig.

Isolde is helemaal idolaat van haar pupje en verzorgt hem uitstekend.

 

Invictus was vanaf het moment dat hij geboren was al een behoorlijke drukte maker. Het is een enorm levendige pup.

Hij lijkt nu al op zijn vader jaitze, dat belooft vast veel moois in de toekomst!Isolde is drachtig

11 Januari 2016

Op 11 Januari 2016 heeft er een succesvolle dekking plaats gevonden tussen Isolde X Jaitze.

 

Isolde is drachtig van 1 pup.

 

Beide ouder honden beschikken over voortreffelijke werkkwaliteiten. Hopelijk kan mede daarom ook dit ene pupje een goede bijdrage leveren aan het voortbestaan van de werkende Stabijhoun.

 

Het pupje wordt naar verwachting omstreeks 12 maart geboren.

 

Voor prachtige echobeelden van het pupje waar het hartje al kloppende op te zien is kijk op de volgende link;

 

https://www.facebook.com/stardustinyoureyesstabijhounkennel/Veldwerk Prijzen

Zweden 27 September 2015

 Isolde heeft op een Veldwerkwedstrijd in Zweden twee prijzen gewonnen.

1 beker voor Judges choice van de dag van alle rassen.
En 1 bokaal voor de beste Stabijhoun van alle Nederlandse combinaties. Deze prijzen zijn te danken aan Isolde haar enorme drive, doorzettingsvermogen en het werken in volledige eenheid met haar voorjager.

 

Ze heeft 60 minuten gezocht waarvan 45 minuten non stop galopperend door de dichte dekking, waarbij ze perfect luisterde naar elke minimale aanwijzing van haar voorjager. Ze deed het fantastisch!

 

Volgens de jury is Isolde een Stabijhoun met een enorm jachttalent en werkt ze volledig in harmonie met haar voorjager.

Zo een goede, snelle en hard werkende Stabijhoun had de jury nooit eerder gezien!